İLETİŞİM Tüm sorularınız ve randevu hakkında bilgi almak için.

Migren Cerrahisi

Migren ameliyatı deri altına yapılan bir işlemdir.

Ameliyat saçlı deriden yapılan küçük kesilerle endoskopik kameralı (kapalı) teknikle yapıldığı için, herhangi bir iz kalmaz.

Ameliyatın başarı oranı uygun hasta seçimi durumunda %90’ın üzerindedir. Her migren hastası cerrahi işlemden başarı görecek diye bir kural yoktur. 

Migren ameliyatı tetikleyici kafa sinirlerinin dekompresyonuna (serbestleme-rahatlatma) dayalı bir ameliyattır. Şu an için tanımlanmış 4 ana tetikleyici sinir bölgesi mevcuttur. Bunlara ilaveten 4 adet minör başlatıcı sinir alanı daha tanımlanmıştır.

Ana Migren Bölgeleri;
Alın, Şakak, Burun, Ense kökü.

Minör Migren Bölgeleri;
Orikulotemporal, küçük oksipital, alın sinirinin yan dalı.

Migren cerrahisinin temelinde trigeminal sinirin dallarının üzerindeki baskıyı kaldırmak yatar. Çoğu hastada korrugator kas ve trigeminal sinirin etkileşimi migren ağrısına yol açar.

Korrugator kası kaşların üzerinde konumlanan ve temelde “kaş çatmasını” ve yüzdeki diğer tepki belirtilerini sağlayan kastır. Bu kas trigeminal sinirin dallarına bası yaptıgından dolayı migren ağrısı oluşur.

Cerrahi operasyonda göz kapağına yapılan küçük insizyon ile bu kaslar alınıp sinir gevşetilir. Bir çeşit sinir sıkışması operasyonu da denilebilir. Böylelikle migren ağrısının tetiklenmesi sona erer ve hasta migren ağrısından kurtulur.

Şakak bölgesindeki migren ağrısı için de aynı yöntem izlenir. Yalnızca bu bölgedeki sinir tamamen alınır. Boyun bölgesindeki sinir sıkışmasını sağlayan kasların bir kısmı çıkartılıp sinir gevşetilir.

Call Now ButtonHEMEN ARA